Проти екс-директора Фонду Навального порушили справу

Проти екс-директора Фонду Навального порушили справу

Укрінформ
Відносно Романа Рубанова, колишнього директора "Фонду боротьби з корупцією" Олексія Навального, порушено кримінальну справу. Також Рубанова оголосили в розшук.

Про це написав Навальний у своєму блозі.

"Відносно колишнього директора ФБК Романа Рубанова порушено кримінальну справу. Його оголошено в розшук", - пише Навальний.

За його словами, причиною для кримінальної справи став відеоролик з фільмом-розслідуванням, розміщений на каналі Навального в YouTube.

"Справу порушено, оскільки ФБК не виконує рішення суду, винесене на користь Алішера Усманова. Усманов вимагає, щоб ФБК ролик видалив. При цьому, звісно, ми сто мільйонів разів пояснювали, що ФБК не може видалити ролик з мого YouTube-каналу", - додав опозиціонер.

Він вважає, що те, що відбувається, лише привід для боротьби не тільки з ним самим, а й з ФБК. "Таку справу якщо порушувати, то проти мене. Але Путіну не подобається Фонд боротьби з корупцією ще більше, ніж не подобаюся конкретно я. Це інституція. Структура, яка спокійно працює, навіть коли я сиджу під арештом. Ми очікували, що 2019 стане роком, коли ФБК спробують розгромити. Як бачите, почали. Не терпиться ... Нічого. Поборемося", - пише Навальний.

Він закликав поширювати фільм "Він вам не Дімон" далі, а також надавати допомогу ФБК. Навальний також повідомив, що Рубанов в кінці минулого року залишив ФБК з особистих причин, замість нього директором став юрист фонду Іван Жданов. Опозиціонер упевнений, що проти нього також буде згодом порушено справу.

Читайте також: Навального через суд змусили видалити розслідування про харчі для Росгвардії з Криму

Нагадаємо, у квітні 2017 року Усманов звернувся до столичного Люблінського суду з позовом до засновника ФБК Навального і самого фонду після публікації фільму-розслідування "Він вам не Дімон", в якому стверджувалося, що олігарх передав особняк із земельною ділянкою понад 4 га в Одинцовському районі Підмосков'я в дар фонду "Соцгоспроект", посаду голови наглядової ради якого обіймає однокурсник прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва Ілля Єлісєєв.

У позовній заяві бізнесмен не вимагав від відповідачів грошову компенсацію, а просив лише спростувати відомості, поширені у відеосюжетах, і текстах на сайтах відповідачів, які, як він заявляв, не відповідають дійсності.

Російський суд 31 травня задовольнив позов Усманова до Навального і ФБК. Суд вирішив, що спростування має бути розміщене на сайтах опозиціонера і ФБК протягом трьох місяців. Згодом Мосміськсуд змінив рішення, зобов'язавши відповідачів видалити лише фрагменти фільмів-розслідувань, а не всі відеоролики. Навальний тоді ж заявляв, що не має наміру виконувати рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-