Amnesty International розкритикувала саміт ЄС і Ліги арабських держав

Amnesty International розкритикувала саміт ЄС і Ліги арабських держав

Укрінформ
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International критично оцінила зустріч лідерів Європейського Союзу і Ліги арабських держави, що завершилася у вівторок в Шарм-ель-Шейху.

Про це заявили в організації і представили доповідь про масові порушення прав людини у державах північної Африки і Близького Сходу.

"ЄС посилає фатальний сигнал в критичний час. Масові систематичні порушення прав людини і нападки на громадянське суспільство не повинні бути узаконені з боку ЄС", - заявляють автори доповіді, дорікаючи європейським лідерам у тому, що вони не приділили достатньої уваги в ході зустрічі цьому аспекту.

Вони вважають, що європейські лідери втратили можливість в Шарм-ель-Шейху дати зрозуміти, що дотримання міжнародного права і поліпшення прав людини повинні бути наріжним каменем будь-якого багатостороннього співробітництва, чи то боротьба з тероризмом або економічна кооперація. Розширення взаємодії в галузі безпеки, міграції або врегулювання конфліктів не повинно здійснюватися за рахунок прав і основних свобод людей, які живуть в цих країнах, кажуть автори доповіді.

Зокрема, генеральний секретар Amnesty International в Німеччині Маркус Бееко закидає  канцлеру ФРН Ангелі Меркель, що вона не поспішає пов'язувати "культуру експорту озброєнь" з міжнародними стандартами в області прав людини, і Німеччина, так само як США та Велика Британія, постачають зброю в такі країни, як Ємен і Саудівська Аравія.

"Ті, хто хоче зміцнити безпеку, стабільність і економічний розвиток в ці критичні часи, повинні сприяти дотриманню норм міжнародного права, верховенства права та контролю стандартів у галузі прав людини. Якщо ви хочете, щоб менше людей ставали біженцями, ви повинні боротися з насильством, свавіллям і систематичними порушеннями прав людини", - заявив Бееко.

Читайте також: Меркель: Долі ЄС і арабських країн тісно переплетені

У доповіді представлений аналіз ситуації з правами людини в 19 країнах регіону у 2018 році, особливий акцент зроблено на Єгипті, Ірані та Саудівській Аравії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-