ЄС має дати чітку перспективу членства Боснії та Герцеговині – Мелешкану

ЄС має дати чітку перспективу членства Боснії та Герцеговині – Мелешкану

Укрінформ
Євросоюз має надати чітку перспективу членства Боснії та Герцеговині, а також розпочати переговори щодо приєднання Північної Македонії та Албанії.

Про це заявив в інтерв’ю австрійській газеті Der Standard міністр закордонних справ головуючої в Раді ЄС Румунії Теодор Мелешкану.

"Ми сподіваємося, що Боснія і Герцеговина зможе вирішити свої внутрішні проблеми. Ми вважаємо, що ЄС має також дати країні дуже чітку перспективу", - сказав він.

За словами Мелешкану, румунське головування в Раді ЄС буде продовжувати займатися політикою розширення ЄС на Західні Балкани.

Читайте також: Болгарія ратифікувала Протокол про приєднання Північної Македонії до НАТО

Він вказав на те, що Європейська Комісія повинна прийти до позитивного висновку у питанні про початок переговорів щодо вступу для Північної Македонії та Албанії. Також необхідно розпочати нові розділи переговорів щодо членства з Чорногорією та Сербією, переконаний румунський міністр.

Читайте також: Хан сподівається на досягнення угоди між Сербією і Косово до кінця 2019

Він також прокоментував зростаюче напруження між ЄС та РФ з огляду на розширення НАТО та очікуване приєднання Північної Македонії до Альянсу.

"З одного боку, мова йде про питання безпеки, а з іншого - про санкції ЄС проти Росії. Тому ми зайняті тим, як ми можемо вести діалог з Росією, і в майбутньому, можливо, будуть дискусії про санкції. На даний момент це єдиний інструмент, який ми можемо використовувати у відносинах з Росією. Але розширення НАТО пропонує безпеку та процвітання державам на Балканах. Відносини між Росією та Сербією залишаться", - зазначив Мелешкану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-