Жителі Окінави проголосували проти військової бази США на острові

Жителі Окінави проголосували проти військової бази США на острові

Укрінформ
На референдумі, що відбувся в неділю, 24 лютого, на японському острові Окінава, більшість його жителів проголосували проти запланованого розміщення американської військової бази.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"За офіційними даними, 72 відсотки учасників плебісциту виступили проти розміщення бази "Футенма" на півдні острова Окінава, 19 відсотків - за. Явка на виборах склала 52 відсотки", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що результати референдуму не будуть носити обов'язковий характер, а японський уряд вже висловилося за розміщення бази.

Читайте також: У Японії стався сильний землетрус

Губернатор Окінави Денні Тамакі назвав результат референдуму "надзвичайно значущим".

Deutsche Welle пише, що населення острова довгий час обурювалося існуючою базою американської ескадрильї, розташованою в густонаселеному районі. З 1996 року обговорюється перенесення бази в більш віддалений район. При цьому велика частина місцевих жителів виступає за повне виведення американських військових з острова. Населення Окінави заявляє, що несе "непропорційно великий тягар", так як саме на цьому острові розквартировано більш ніж половина 47-тисячного американського контингенту в Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-