Цукерберга викликають до парламенту Канади

Цукерберга викликають до парламенту Канади

Укрінформ
Члени Міжнародного комітету із питань дезінформації й фекових новин запрошують генерального директора Facebook Марка Цукерберга та керівників інших соціальних мереж дати свідчення під час засідання.

Про це заявив член Міжнародного комітету від Канади, депутат федерального парламенту Роберт Цимер.

За його словами, запрошення долучитися до засідання, що відбудеться наприкінці травня у Оттаві, окрім Цукерберга, отримали також головий операційний директор Facebook Шеріл Сандберг, генеральний директор Google Сандар Пічай та колишній глава ради директорів компанії Ерік Шмідт, генеральний директор Apple Тім Кук та головний операційний директор компанії Джеф Вільямс, генеральний директор Amazon Джеф Безос, генеральний директор Twitter Джек Дорсі, співзасновник WhatsApp Браян Актон і генеральний директор Snap Inc. Еван Шпігель.

“Сподіваюся, ці керівники скористаються унікальною можливістю поспілкуватися із представниками держав з усього світу про те, що їх платформи роблять для збереження приватності наших громадян”, - сказав Цимер, який очолює Постійний комітет із питань доступу до інформації, приватності та етики парламенту Канади.

Він додав, що очікує також почути від запрошених “що робиться для припинення поширення дезінформації та для захисту користувачів від загрози онлайн маніпуляцій”. “Ми не приймемо свідчень регіональних представників на цій зустрічі, оскільки попередній досвід показує, що їх відповіді є неадекватними”, - зазначив Цимер.

Читайте також: Facebook загрожує найбільший в історії компанії штраф – WP

Зазначимо, що Міжнародний комітет складається із депутатів з Канади, Великої Британії, Аргентини, Бельгії, Бразилії, Франції, Ізраїлю, Латвії та Сингапуру. Перше його засідання відбулося у листопаді минулого року в Лондоні. Марк Цукерберг тоді відмовився брати у ньому участь, надіславши замість себе віце-президента Річарда Алана, що викликало гучне обурення парламентаріїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-