У Канаді

У Канаді "накрили" міжнародну мережу з відмивання грошей

Укрінформ
Канадські правоохоронці припинили роботу великого міжнародного угрупування із відмивання коштів, зароблених злочинним шляхом.

Як повідомили у Королівській канадській кінній поліції, яка очолювала розслідування, до операції залучили поліцію Торонто й Монреаля, а також Податкову службу - всього близько 300 осіб.

Зазначається, що внаслідок спецоперації у Торонто та Монреалі було одночасно затримано 17 осіб, вилучено коштів на 32,8 млн доларів та велику кількість наркотиків.

За словами суперінтенданта Королівської канадської кінної поліції Мартіни Фонтейн, мережа була спроможна відмивати мільйонні суми й мала дуже складну структуру.

Затримання стали результатом дворічного розслідування, розпочатого навесні 2016 року. Підозрювані, імовірно, збирали гроші у злочинних організацій Монреаля та переправляли їх за допомогою окремих осіб та обмінних пунктів у Торонто. Гроші також пересилалися неофіційними каналами через ОАЕ, Іран, США та Китай до країн-експортерів наркотиків, таких як: Колумбія та Мексика.

Читайте також: НБУ посилить нагляд у сфері боротьби з відмиванням "брудних" коштів

Хоча операція загалом була успішною і призвела до розпаду міжнародної злочинної групи, трьом зловмисникам вдалося уникнути арешту, їх оголосили в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-