У Орбана хочуть надати російському банку статус аналогічний дипломатичному - ЗМІ

У Орбана хочуть надати російському банку статус аналогічний дипломатичному - ЗМІ

Укрінформ
Уряд Угорщини планує надати ряд привілеїв російському Міжнародному інвестиційному банку (МІБ), який цього року відкриє свою штаб-квартиру у Будапешті.

Про це повідомляє портал Emerging Europe.

«Московський Міжнародний Інвестиційний Банк (МІБ), який цього року переміщує свою штаб-квартиру до Будапешта, отримає всі можливі привілеї від угорського уряду», - йдеться у повідомленні.

Партія Орбана пропонує парламенту внести МІБ в угорську правову систему, таким чином угорський уряд надасть банку ряд додаткових прав.

Згідно з законопроектом, МІБ буде звільнений від будь-яких фінансових розслідувань, реєстрації органами влади, стандартів звітності, податків, зборів, обмежень на експорт-імпорт та всіх юридичних процедур, що проводяться угорською судовою системою, крім випадків, коли банк відмовиться від свого імунітету.

Витрати, пов'язані з нерухомістю МІБ та забезпеченням банку, покриватимуться з коштів угорських платників податків.

Крім того, офіси банку будуть повністю контролюватися МІБ. Влада Угорщини зможе увійти до будівель банку лише за його згодою.

Співробітники банку будуть користуватися повним дипломатичним імунітетом, а Угорщина забезпечить, щоб гості МІБ мали змогу в'їхати до країни "без огляду на їх громадянство".

Очікується, що угорська філія банку буде відкрита протягом другої половини 2019 року.

Читайте також: Ситуація в Угорщині є наслідком кампанії з дезінформації населення — речник ЄК

Як зазначається в повідомленні порталу, на практиці банку буде надано аналогічне правове становище яке мають дипломатичні представництва або місцеві представництва міжнародних організацій, хоча банк зовсім не є дипломатичною установою.

В опозиції кажуть, що МІБ є "троянським конем Путіна" та заявляють, що пропозиція уряду дає росіянам можливість роботи в ЄС, що може створити серйозну загрозу національній безпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-