Безвізові подорожі: ЄС вводить обов’язкову попередню онлайн-реєстрацію

Безвізові подорожі: ЄС вводить обов’язкову попередню онлайн-реєстрацію

Укрінформ
Безвізові подорожі до ЄС стануть з 2021 року більш прогнозованими, і відмов на кордоні буде значно менше завдяки попередній онлайн-реєстрації у системі ETIAS.

А до 2021 року режим безвізових поїздок до ЄС залишатиметься незмінним.

Про це повідомляє Державна міграційна служба на своїй сторінці у Facebook.

"Без неприємних сюрпризів: з 2021 року безвізові подорожі до ЄС стануть більш прогнозованими. ЕС нарешті впроваджує глобальну електронну систему безпеки, яка дозволятиме попередню онлайн реєстрацію громадян, які планують відвідати ЄС за умовами безвізового режиму", - йдеться в повідомленні.

Як підкреслили в ДМС, нововведення торкнеться громадян всіх країн світу, які мають безвіз з ЄС, включаючи США, Канаду, Австралію та Україну.

"Кожен, хто планує відвідувати ЄС, повинен буде раз на три роки пройти онлайн-реєстрацію у системі ETIAS. Реєстрація буде платною, строк її дії складатиме 3 роки (незалежно від кількості подорожей), а її вартість складе всього 7 євро (для осіб, молодших за 18 років реєстрація буде безкоштовною). Очікується, що процедура реєстрації не буде складнішою за онлайн реєстрацію на авіарейс", - пояснили в Міграційній службі.

Читайте також: ЄС оновив візові правила та збільшив збір до 80 євро

Там акцентували: головною перевагою нововведення є те, що особа заздалегідь дізнається про можливі ускладнення із в'їздом до ЄС – наприклад, через порушення європейських міграційних правил, які особа скоїла раніше. "Тобто відмов безпосередньо на кордоні стане набагато менше", - зазначили в ДМС України.

Також в службі ще раз нагадали, що нові правила набудуть чинності у 2021 році, до цього часу режим поїздок до ЄС залишатиметься незмінним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-