Маас: Дії Росії у Керченській протоці викликають занепокоєння

Маас: Дії Росії у Керченській протоці викликають занепокоєння

Укрінформ
В Європі стурбовані діями Росії у Керченській протоці.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас на спільній прес-конференції з главою МЗС Латвії Едгаром Рінкевичем у п'ятницю в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розвиток подій останнім часом навколо Договору про ракети малої і середньої дальності, дії Росії у Керченській протоці викликають стурбованість", - заявив Маас.

На його думку, варто використовувати діалог з Росією, щоб чітко заявити про інтереси Європи.

Маас також запевнив, що Німеччина віддана солідарності та підтримці східноєвропейських союзників. Глава німецького МЗС нагадав, що ФРН сприяє країнам Балтії з питання безпеки, в тому числі у рамках механізму Розширеної передової присутності (EnhancedForwardPresence) НАТО регулярно відправляє війська бундесверу в регіон, перш за все до Литви.

Крім того, за його словами, федеральний уряд просуває програму з інформування населення Латвії про дезінформацію. Вплив такої дезінформації з боку інших держав потенційно великий, зауважив Маас.

Читайте також: Президенти України, Литви і Польщі обговорили "азовські" санкції проти РФ

Рінкевич зі свого боку вказав на небезпеку пропаганди у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту і заявив, що європейці мають проявляти пильність щодо цього питання. За словами міністра, «у цілому ряді країн ЄС напередодні голосування можуть здійснюватися спроби вплинути на його результат». Глава латвійського МЗС вважає, що ЄС має вжити превентивних заходів і об'єднати зусилля з недавно створеними європейськими відомствами щодо захисту від кіберзагроз.

Фото: @AuswaertigesAmt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-