Дизельгейт: вищий суд ФРН став на бік споживача в суперечці з Volkswagen

Дизельгейт: вищий суд ФРН став на бік споживача в суперечці з Volkswagen

Укрінформ
Федеральний суд Німеччини — вища судова інстанція країни — стала на бік споживача в його позові з автогігантом Volkswagen щодо компенсації за машину з модифікованим обладнанням, не підтримавши рішення Апеляційного суду, який став на захист виробника.

Рішення у цій справі суд оприлюднив у п'ятницю.

"Згідно з попередньою оцінкою, думка Апеляційного суду про те, що заміна покупцеві ...бездефектного нового транспортного засобу неможлива, може бути юридично помилковою", - вважають у федеральному суді.

Там зазначили, що маніпуляція з програмним забезпеченням є "істотним дефектом", а тому товар не може вважатися "придатним до експлуатації".

Раніше 2 суди нижчої інстанції — місцевий і земельний, — куди звернувся покупець, який купив машину Volkswagen 2010 року, виніс рішення на користь виробника у справі про компенсацію за купівлю дизельного автомобіля, котрий маніпулює нормами викидів в атмосферу.

На 27 лютого було призначено переговори по першому позову у зв'язку з дизельним скандалом. Однак на сайті федерального суду зазначається, що вони скасовані, "оскільки позивач після позасудового врегулювання відкликав свою апеляцію".

Уперше справа, пов'язана з дизельгейтом, дійшла до вищого німецького суду.

Всього число тих, хто хотів би отримати грошову компенсацію або нове авто на заміну, в одній лише Німеччині досягає 50 тисяч. Уже винесено 14 тисяч ухвал або рішень, в основному в інтересах концерну.

Читайте також: Ford і Volkswagen оголосили про спільне виробництво авто

Як повідомлялося, "дизельний скандал" розгорівся у вересні 2015 року. Тоді виявилося, що Volkswagen встановив на свої автомобілі з дизельними двигунами програмне забезпечення, яке приховувало реальний рівень викидів в атмосферу СО2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-