Головну загрозу для США становлять Росія і Китай - Клеппер

Головну загрозу для США становлять Росія і Китай - Клеппер

Укрінформ
Росія несе головну загрозу для США у короткостроковій перспективі, а Китай - у довгостроковій.

Про це у четвер, 21 лютого, заявив генерал Джеймс Клеппер, який очолював Національну розвідку США у 2010-2017 рр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що головною короткостроковою загрозою для нашої країни є Росія, а Китай становить найбільшу довгострокову загрозу", - зазначив Клеппер, виступаючи в Колумбійському університеті у Нью-Йорку на презентації своєї автобіографічної книжки "Факти і страхи: складна правда життя у розвідці".

Головний розвідник США часів президента Барака Обами пояснив: якщо раніше основні зусилля розвідки йшли на протидію терористичній загрозі, то нині чинна адміністрація і Конгрес визначили ключовими загрозами Росію та Китай.

"Це, звісно, впливатиме на розподіл зусиль і ресурсів, які виділяються на протидію цим двом основним супротивникам", - сказав генерал.

Читайте також: Росія втрутилася у вибори у США методами, які випробувала в Україні - Клеппер

Клеппер вважає, що втручання Росії у вибори було шоком для США, адже сама тільки  цілеспрямована реклама росіян у соціальних мережах вплинула більш ніж на 126 мільйонів американців. Водночас долю виборів вирішили приблизно 80 тисяч голосів у трьох штатах.

"Росіяни спричинили фундаментальний вплив на результат виборів. Щиро кажучи, думаю, вони "перевернули" результат", - зазначив генерал.

При цьому він зауважив, що не обвинувачує виборців, які проголосували за Трампа.

"Вони щиро вірили у свій вибір. Це не обвинувальний вирок виборцям президента Трампа. Проте це точно обвинувальний вирок росіянам", - підсумував екс-директор Національної розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-