ООН дозволила делегації Кім Чен Ина поїхати на зустріч з Трампом

ООН дозволила делегації Кім Чен Ина поїхати на зустріч з Трампом

Укрінформ
Комітет Ради Безпеки ООН дозволив членам делегації Північної Кореї, на яких поширюються санкції ООН, відвідати В'єтнам для участі у саміт лідера КНДР Кім Чен Ина і президента США Дональда Трампа 27-28 лютого.

Про це повідомляє Rappler.

"Комітет Ради Безпеки ООН щодо санкцій погодився дозволити делегації північнокорейського лідера Кім Чен Ина поїхати до В'єтнаму на саміт із президентом США Дональдом Трампом", - йдеться у повідомленні.

Про відповідний дозвіл попросила в'єтнамська сторона.

Йдеться про членів делегації, на яких поширюються санкції ООН, що передбачають глобальну заборону на поїздки в інші країни, урядам яких, у свою чергу, забороняється надавати їм візи для в'їзду.

Цей же комітет надавав дозвіл на поїздку північнокорейської делегації до Сінгапуру, де пройшов перший саміт лідерів США і КНДР.

Читайте також: Кім Чен Ин не пустив "стару гвардію" на переговори з Трампом — ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 27-28 лютого у Ханої відбудеться вже друга зустріч лідерів США і Північної Кореї. Перша пройшла 12 червня минулого року в Сінгапурі. За результатами переговорів глави держав дійшли принципової згоди щодо низки кроків, спрямованих на повну денуклеаризацію Корейського півострова.

Дональд Трамп висловив позитивні очікування від саміту в Ханої. У цьому зв'язку він відзначив прогрес у переговорах та заявив, що не має наміру тиснути на Пхеньян у питанні прискорення процесу денуклеаризації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-