Уряд Мадуро доручив компаніям відкрити рахунки в Росії - Bloomberg

Уряд Мадуро доручив компаніям відкрити рахунки в Росії - Bloomberg

Укрінформ
Представники режиму президента Венесуели Ніколаса Мадуро доручили топ-менеджменту близько 50 компаній, які торгують товарами широкого споживання, відкрити іноземні рахунки у Росії, Туреччині, Китаї та Індії.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на два джерела.

"Чиновники режиму Ніколаса Мадуро сказали групі керівників, які представляють близько 50 компаній, що торгують товарами широкого споживання, відкрити банківські рахунки в Росії, Туреччині, Китаї та Індії, а також почати будувати відносини з постачальниками в цих країнах", - йдеться у повідомленні.

Саме ці країни раніше підтримали Мадуро.

Міністерство фінансів Венесуели проведе спеціальні семінари для того, щоб керівники даних компаній дізналися, як відкрити рахунки в іноземній валюті, повідомило джерело. Компанії також попередили, що спроби зірвати виробництво, щоб дестабілізувати уряд, спричинять репресії.

Як зазначається, зустріч у президентському палаці в Каракасі у понеділок, 18 лютого, провели віце-президент з економіки Тарек ель-Ассамі і міністр внутрішніх справ Вільям Контрерас. Також керівників компаній попросили не підвищувати ціни на товари, оскільки інфляція в країні нібито вже почала сповільнюватися.

Читайте також: Мадуро закрив для гумдопомоги ще один морський шлях у Венесуелу

Як повідомлялося, 23 січня у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Ніколаса Мадуро. Голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо на тлі конституційної та економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом і склав присягу. Він заявив, що Мадуро, який у травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатен виконувати обов'язки глави держави, та пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Уже понад 20 країн визнали Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-