Екс-прем’єр Іспанії виступить у суді у справі каталонських політиків

Екс-прем’єр Іспанії виступить у суді у справі каталонських політиків

Укрінформ
Колишній прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой 26 лютого виступить як свідок на засіданні Верховного суду у справі щодо каталонських сепаратистів.

Про це повідомляє агентство AFP у Twitter.

"Екс-прем'єр Іспанії Рахой свідчитиме в суді над каталонськими сепаратистами 26 лютого", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що судовий процес над колишніми каталонськими політиками триватиме близько трьох місяців, а остаточний вирок буде ухвалений щонайменше ще через 2-3 місяці. Судові засідання транслюватимуться по телебаченню.

Читайте також: У Мадриді почався суд над каталонськими сепаратистами

Як відомо, 9-ом із 12-ти обвинувачених у спробі повстання проти влади Іспанії загрожує до 25 років за гратами. Проте лідер сепаратистів Карлес Пучдемон втік із Іспанії.

1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся референдум, більше 90 відсотків учасників якого підтримали незалежність регіону від Іспанії. При цьому явка виборців становила лише близько 43%.

Читайте також: Прем'єр Іспанії оголосив дату позачергових виборів

Уряд Іспанії оголосив плебісцит незаконним. Мадрид розпустив уряд Каталонії після того, як парламент регіону прийняв декларацію про незалежність від Іспанії. Центральний уряд ввів пряме управління регіоном і призначив парламентські вибори, на яких перемогли прибічники незалежності регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-