Соратника Трампа викликають до суду через фото з “погрозами” судді в Instagram

Соратника Трампа викликають до суду через фото з “погрозами” судді в Instagram

Укрінформ
Колишній помічник та соратник Дональда Трампа - Роджер Стоун отримав повістку до суду через публікацію в мережі Instagram фотографії судді Емі Берман Джексон на фоні зображення, яке нагадує приціл зброї.

У суді сприйняли це як можливу загрозу, повідомив у вівторок американський телеканал новин CNN.

"Суддя Емі Берман Джексон наказала Стоуну з'явитися на судові слухання в четвер, щоб з'ясувати ситуацію. Вона також зауважила, що розміщення ним посту в соцмережах може поставити під загрозу умови його застави, що дозволяє йому пересуватися з певними обмеженнями", - зауважується в повідомленні.

Сам же Стоун попросив вибачення у суду через виставлене ним зображення та вніс деякі зміни до своєї публікації, наголосивши, що справа проти нього є "показовою". Згодом він видалив публікацію.

Читайте також: Трамп відповів на позов 16 штатів проти нього

Пізніше Стоун повідомив журналістам, що його акаунт веде "волонтер", який і виставив початковий пост в Instagram, а фотографія не мала на меті загроз судді.

Минулого тижня суддя Джексон наказала колишньому помічнику Трампа утримуватися від публічних висловлювань щодо справи поза будівлею суду. Крім того, команда адвокатів Стоуна не може коментувати справу таким чином, щоб не впливати на присяжних.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Роджер Стоун був арештований за справою, яку веде офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера. Слідство пов'язує діяльність Стоуна з публікацією на сайті WikiLeaks викрадених листів Гілларі Клінтон під час виборчої кампанії, що посприяло перемозі Дональда Трампа на виборах президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-