Більшість американців не схвалюють рішення Трампа про надзвичайний стан

Більшість американців не схвалюють рішення Трампа про надзвичайний стан

Опитування
Укрінформ
Більшість американців – понад 60% потенційних виборців – категорично не підтримують рішення президента США Дональда Трампа ввести режим надзвичайної ситуації в країні для залучення резервних фондів на будівництво прикордонної стіни.

Про це свідчать останні дані соціологічного опитування, проведеного американськими радіокомпаніями NPR, PBS NewsHour, а також службою Marist Poll, повідомляє Укрінформ.

"61% респондентів не схвалюють, у той час як лише 36% підтримують оголошення Трампом надзвичайної ситуації національного рівня, щоб побудувати стіну вздовж кордону США-Мексика", - зазначається в результатах дослідження.

При цьому, 60% людей вважають, що рішення президента має бути оскаржено в судах. Приблизно стільки ж (58%) не вважають, що на кордоні створилася ситуація для введення надзвичайного стану, в той час як лише 84% однопартійців Трампа підтримують його позицію.

Водночас, 57% опитаних вважають, що Трамп "зловживає своєю президентською владою". А 54% заявили, що це рішення нинішнього глави Білого дому зменшує ймовірність, що за нього голосуватимуть у 2020 році.

Читайте також: Трамп відповів на позов 16 штатів проти нього

Опитування компаній NPR/PBS NewsHour/Marist Poll було проведено в період з 15 по 17 лютого та охоплювало 807 дорослих громадян США.

Нагадаємо, минулої п'ятниці президент США Дональд Трамп підписав указ про введення надзвичайної ситуації національного рівня в Сполучених Штатах. Це дає йому змогу залучити понад $8 млрд з резервних фондів Міністерства оборони США та Мінфіну для реалізації його давньої обіцянки щодо будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-