В ЄС розслідують справу про відмивання мільярдів у Danske Bank

В ЄС розслідують справу про відмивання мільярдів у Danske Bank

Укрінформ
Європейське відомство банківського нагляду (EBA) проводить розслідування відносно контролюючих органів у Данії та Естонії у справі про відмивання коштів через естонське відділення Danske Bank.

Про це повідомляє DW з посиланням на прес-службу ЕВА.

"Розслідування заведено після отримання листа від Єврокомісії з закликом до EBA використати свої повноваження для перевірки того, чи могли естонські і датські компетентні органи не виконати свої зобов'язання в рамках законодавства Євросоюзу", - пояснили в прес-службі.

Як зазначається, слідчі заходи проводяться проти естонської Фінансової інспекції і датського Фіннагляду.

Фінінспекція Естонії повідомила, що підрозділ Danske Bank має протягом восьми місяців припинити свою діяльність в країні.

Читайте також: Активісти заявляють про перешкоди у розслідуванні справ Майдану

Прокуратура Естонії оголосила про порушення кримінального розслідування відносно естонського відділення Danske Bank в липні 2018 року. За версією слідства, з 2007 по 2015 роки філія була причетна до відмивання коштів на загальну суму більш ніж 8 млрд доларів. У зв'язку зі скандалом з посади пішов голова Danske Bank Томас Борген.

Компанії, чиї грошові перекази викликають підозри, в основному були зареєстровані в таких відомих офшорних зонах, як Панама, Беліз і Віргінські острови, а їх поштові адреси знаходяться в Москві. Крім того, серед цих фірм, а також учасників їх переказів - юрособи, пов'язані зі справою юриста фонду HCM Сергія Магнітського, який розкрив відмивання коштів російськими чиновниками в Європі і загинув в СІЗО у 2009 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-