Трамп відповів на позов 16 штатів проти нього

Трамп відповів на позов 16 штатів проти нього

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп поставив під сумнів справедливість судового позову 16-ти штатів проти нього, поданий до окружного суду в штаті Каліфорнія, де реалізується проект швидкісного потяга, набагато дорожчий за будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Цілу серію повідомлень він оприлюднив у Twitter.

"Як я прогнозував, 16 штатів на чолі з демократами, які виступають за відкриті кордони, й радикальними лівими, подали позов, звичайно, до 9-го округу Каліфорнії – штату, який витратив мільярди доларів на проект швидкісного потяга, що вийшов з-під контролю і немає надії на його завершення", - написав Трамп.

У іншому дописі він назвав транспортний проект у Каліфорнії "невдалим", зазначивши, що він б'є світові рекорди за вартістю, а також "у сотні разів дорожчий, ніж така необхідна стіна (на кордоні - ред.)!"

Як відомо, вартість проекту швидкісного поїзд у Каліфорнії нещодавно зросла з $33 млрд до $77 млрд через постійні судові позови, бюрократію, геологічні перешкоди та інженерні проблеми.

За попередніми розрахунками, оприлюдненими адміністрацією Трампа, на будівництво стіни на кордоні з Мексикою знадобиться загалом $21,6 млрд (передбачалося виділення $5,7 млрд в перший рік будівництва). Натомість, за оцінками фахівців, остаточна вартість прикордонної стіни Трампа може становити до $70 млрд.

Читайте також: У США одразу 16 штатів подали груповий позов проти Трампатрам

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок 16 штатів на чолі з генеральним прокурором Каліфорнії подали груповий позов проти указу президента Трампа щодо запровадження надзвичайного стануаціонального рівня. Це давало главі Білого дому можливість отримати понад $8 млрд на прикордонну стіну з інших фондів – Міноборони і Мінфіну, без затвердження цього рішення Конгресом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-