Компанії та організації у Штатах зазнали кібер-нападів з Ірану й Китаю – NYT

Компанії та організації у Штатах зазнали кібер-нападів з Ірану й Китаю – NYT

Укрінформ
Масовані хакерські атаки з боку Ірану й Китаю активізувалися проти США після загострення відносин адміністрації Трампа з цими країнами, внаслідок чого постраждали десятки корпорацій і урядових агентств.

Про це повідомило в понеділок американське авторитетне видання The New York Times.

"Підприємства та урядові установи в Сполучених Штатах потрапили під агресивні атаки іранських і китайських хакерів", - зазначається в публікації.

За оцінками експертів з питань безпеки, кібернапади були спровоковані виходом адміністрації президента Трампа з Іранської ядерної угоди, а також останнього торгового конфлікту США з Китаєм.

Читайте також: Австралійський парламент намагалися атакувати хакери

При цьому уточнюється, що іранські хакери атакували десятки корпорацій, а також численні агенції США, у тому числі в період останнього урядового "шатдауну" в країні.

Тим часом, активність зловмисників з Китаю була націлена на крадіжку торгових і військових секретів американських військових підрядників та технологічних компаній.

Читайте також: У Німеччині зафіксували 157 кібератак на критичну інфраструктуру

Серед підприємств, які постраждали від кібернападів, називаються, зокрема, компанії Boeing, General Electric Aviation і T-Mobile. У самих компаніях відмовилися від коментарів, тому наразі неясно, наскільки успішними були дії зловмисників з-поза меж США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-