Brexit: сім депутатів вийшли з Лейбористської партії на знак протесту

Brexit: сім депутатів вийшли з Лейбористської партії на знак протесту

Укрінформ
З британської Лейбористської партії вийшли сім депутатів через незгоду з підходом лідера політичної сили Джеремі Кордіна до Brexit.

Про це повідомляє AFP.

«Група (з семи — ред.) депутатів від британської опозиційної Лейбористської партії у понеділок відкололася (від партії — ред.).На знак протесту проти підтримки Brexit Джеремі Корбіна, а також його нездатності викорінити антисемітизм», — йдеться в повідомленні.

Серед семи депутатів, які вийшли з партії — Чука Умунна. Свого часу він проводив кампанію за другий референдум, який міг зупинити Brexit. Крім того, деякі бачили його потенційним лідером партії.

Депутати, які вийшли з партії, не формуватимуть нову партію і будуть представлені як незалежна група.

Корбін заявив, що розчарований їх рішенням.

Подібне «повстання» в рядах лейбористів навряд чи матиме вирішальне значення в майбутніх голосуваннях щодо угоди прем'єр-міністра Терези Мей щодо Brexit, однак, як зазначає видання, цей крок вітається силами, які виступають за ЄС.

Читайте також: Після Brexit Німеччина не буде видавати своїх громадян Британії

Як відомо, 14 лютого Мей в черговий раз не змогла переконати парламентаріїв у Палаті громад підтримати її курс щодо Brexit. Тоді навіть деякі члени її Консервативної партії, хто відстоює жорстку позицію щодо Brexit, відмовився від участі в голосуванні. Сама Мей назвала результати голосування "невтішними". Водночас, вона знову запевнила, що планує і надалі вносити зміни в так званий запасний варіант — backstop, з метою запобігти виникненню кордону між британською Північною Ірландією і членом ЄС Ірландією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-