Іспанія відкинула запит США надіслати військових НАТО до Сирії

Іспанія відкинула запит США надіслати військових НАТО до Сирії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Боррель відкинув прохання США до союзників по НАТО зайняти їхнє місце після виходу з Сирії.

Про це пише Bloomberg.

«Міністр закордонних справ Іспанії відкинув заклик США до союзників НАТО, щоб заповнити нестачу військових, що залишиться після неминучого виходу військ США з Сирії, як наслідок одностороннього рішення Дональда Трампа відкликати американські війська додому», - йдеться у повідомленні.

Віце-президент Майк Пенс повідомив журналістам на Мюнхенській конференції з безпеки, що США просять членів НАТО та інших партнерів надати "ресурси та підтримку, а також персонал", необхідні для запобігання відновленню позицій ісламської держави після завершення операції США.

Читайте також: США хочуть замінити своїх військових у Сирії силами союзників

Пенс прибув на велику щорічну європейську конференцію з безпеки у Мюнхені у п'ятницю та швидко спростував загальне уявлення про те, що США залишили свою роль лідера вільного світу. Він приєднався до великої американської делегації на конференції та розповів про боротьбу США з ісламською державою та рішення вивести війська з Сирії.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-