"Архітектор геноциду і терору": в Лондоні осквернили могилу Маркса

Фото
Укрінформ
На Хайгейтському кладовищі в Лондоні вдруге за останній місяць осквернили могилу ідеолога комунізму, політичного філософа Карла Маркса.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, на надгробний пам’ятник Маркса червоною фарбою нанесли написи: «Меморіал більшовицького Голокосту 1917-1953, 66 мільйонів жертв», «Доктрина ненависті», «Ідеологія голоду», «Архітектор геноциду, терору, репресій і масових вбивств».

Крім того, як ідеться у дописі на акаунті кладовища у Twitter, невідомі розбили мармурову табличку. Сам напад представники цвинтаря назвали «безглуздим і дурним» і зазначили, що, якою б не була думка про ідеологію Маркса, такі методи є неприйнятними.

Раніше цього місяця була пошкоджена мармурова табличка на пам’ятнику. Встановлене на ньому погруддя Маркса не постраждало.

Читайте також: У Лондоні вандали пошкодили надгробок на могилі Карла Маркса

Карл Маркс, якого називають «батьком комунізму», створив теорію розвитку суспільства шляхом класової боротьби, яка, за його вченням, має завершитися створенням безкласового комуністичного суспільства, ґрунтованого на спільній власності на засоби виробництва.

За оцінками Меморіального фонду жертв комунізму, комуністичні режими в таких країнах, як Радянський Союз, Китай, Камбоджа та інших, які виходили зі вчення Маркса, знищили понад 100 мільйонів людей.

Фото: twitter.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-