Румунія виступає за посилення присутності НАТО у Чорному морі

Румунія виступає за посилення присутності НАТО у Чорному морі

Укрінформ
Одним із пріоритетів румунського головування в ЄС залишається питання безпеки та оборони, зокрема, зміцнення східного флангу НАТО.

Про це на Мюнхенській конференції з безпеки заявив президент Румунії Клаус Йоханніс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не можемо ігнорувати ситуацію на східному фланзі НАТО, зокрема, в чорноморському регіоні, тому хочу підкреслити: цей регіон потребує посилення присутності сил Альянсу", - заявив Йоханніс.

Глава Румунії підкреслив, що зміцнення безпеки та оборони залишається пріоритетним напрямом під час румунського головування в ЄС, яке триватиме до кінця червня 2019 року.

Не менш важливими, за словами румунського президента, залишаються і питання, пов'язані з майбутнім Європейського союзу. Ці питання будуть обговорюватися на неформальному саміті ЄС, який пройде в румунському місті Сібіу у травні нинішнього року.

Читайте також: Кораблі НАТО майже щомісяця заходитимуть в порти України — Полторак

Як повідомляв Укрінформ, група кораблів НАТО готується провести навчання у Чорному морі, і це стане складовою частиною нарощування присутності сил Альянсу в цьому регіоні, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг 14 лютого. Він розглядає це, як важливий крок для підтримки України й регіональної безпеки. Кораблі країн Північноатлантичного альянсу майже кожен місяць будуть заходити в українські порти, додав міністр оборони України Степан Полторак.

15 лютого біля військового причалу в Стамбулі кинув якір флагман Постійної протимінної групи НАТО №2 - Standing NATO Mine Countermeasures Group Two.

Фото: @KlausIohannis

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-