Спецпрокурор Мюллер вимагає для Манафорта не менше 19 років в'язниці

Спецпрокурор Мюллер вимагає для Манафорта не менше 19 років в'язниці

Укрінформ
Спецпрокурор США Роберт Мюллер вимагає засудити колишнього голову передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта до позбавлення волі на строк від 19,6 до 24,4 років.

Про це йдеться в судових матеріалах, оприлюднених у п'ятницю, 15 лютого, передає DW.

Крім того, обвинувачення наполягає на штрафі, розмір якого може становити від 50 тисяч до 24,4 млн доларів. "Більш як десять років Манафорт діяв так, ніби він стояв вище за закон і завдав шкоди федеральній владі та різним фінансовим установам на мільйони доларів. Вирок має відповідати серйозності цих злочинів і служити тому, щоб надалі утримати і Манафорта, і інших від такої поведінки", - наголошується в судових актах.

Читайте також: Суд у США визнав, що Манафорт навмисно брехав слідству

Пол Манафорт очолював передвиборний штаб Трампа з червня по серпень 2016 року. У жовтні 2017 року проти нього були висунуті звинувачення в лобіюванні інтересів екс-президента України Віктора Януковича і Партії регіонів без реєстрації в США в якості іноземного агента, а також в ухиленні від сплати податків. У серпні 2018 року Манафорт був визнаний винним у податкових і банківських злочинах. Згодом він погодився співпрацювати зі спецпрокурором Мюллером, але в лютому суд визнав, що Пол Манафорт кілька разів збрехав ФБР і Роберту Мюллеру, порушивши тим самим умови угоди зі слідством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-