У Конгресі перевірять законність введення Трампом надзвичайної ситуації

У Конгресі перевірять законність введення Трампом надзвичайної ситуації

Укрінформ
У Палаті представників Конгресу США проведуть розслідування законності введення Дональдом Трампом режиму надзвичайної ситуації, за допомогою якого він має намір отримати кошти на зведення стіни на кордоні з Мексикою.

Про це заявили керівники юридичного комітету Палати представників у відкритому листі на ім'я президента США, передає DW.

"Розграбовуючи військовий бюджет для будівництва стіни, гроші на яку не погодився виділити конгрес, ви порушуєте основний принцип поділу влади і підриваєте одне з основних положень конституції", - йдеться у документі, підписаному головою комітету Джеральдом Надлером, віце-головою Мері Скенлон і п'ятьма головами підкомітетів.

На думку конгресменів, насправді ніякої надзвичайної ситуації на південному кордоні США немає. "Той факт, що ви підписуєте указ про НС тільки після того, як роками не могли домогтися схвалення конгресу на зведення вашої стіни, також свідчить про те, що ніякого НС в даний момент немає", - вважають автори листа. Конгресмени очікують від Білого дому надання документів, що обґрунтовують введення режиму надзвичайної ситуації до 22 лютого.

Читайте також: Трамп ввів надзвичайну ситуацію, щоб отримати $8,1 мільярда на “стіну”

15 лютого Дональд Трамп підписав указ про введення в США режиму надзвичайного стану, оскільки конгресмени погодилися виділити на зведення стіни менш як 1,4 млрд доларів, в той час як Трамп спочатку вимагав 5,7 млрд доларів. Завдяки режиму НС президент США розраховує знайти в обхід конгресу відсутні державні кошти, необхідні для швидкого будівництва прикордонного загородження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-