Залежність ФРН від газу дещо зросте, але не суттєво - міністр фінансів Німеччини

Залежність ФРН від газу дещо зросте, але не суттєво - міністр фінансів Німеччини

Укрінформ
Німеччина змушена збільшувати поставки газу через своє рішення відмовитися від атомної та вугільної енергетики, але загалом газ становить лише частку енергетики країни, а російський газ - лише частку цієї частки, вважає міністр фінансів ФРН Олаф Шольц.

Про це він заявив у п’ятницю, 15 лютого, у ході панельної дискусії “Змусити суперників знову торгувати: від протистояння до співробітництва” на Мюнхенській безпековій конференції у Німеччині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Газ не складає дуже важливої частини енергетики у Німеччині. Якщо ж подивитися на публікації у ЗМІ деяких країн, починає здаватися, що йдеться лише про газ. Це не так”, - відповів він на питання із зали щодо Північного потоку - 2.

Шольц пояснив, що Німеччина ухвалила два рішення: одне 20 років тому, одне - на наступні 20 років. Йдеться про відмову від використання атомної і вугільної енергетики. Він наголосив, що Німеччина також успішно розвиває відновлювану енергетику.

“Газ займає лише частину енергетики. Він набуде дещо більшого значення через ці рішення. Але все не так, як розуміють в багатьох інших країнах за кордоном. Імпорт енергоресурсів з Росії складає лише частину частини енергетичного імпорту. Він не настільки важливий, наскільки це обговорюють за кордоном”, - наголосив він.

Читайте також: Глави МЗС Євросоюзу проведуть широку дискусію щодо України

Міністр додав, що проблема з закупівлею зрідженого газу полягає у тому, що у Німеччині досі немає LNG-терміналу. Він пояснив, що коли був мером Гамбурга, активно працював над створенням поблизу міста відповідної інфраструктури, але плани не втілювалися через високу ціну на зріджений газ. Нині ж Німеччина ухвалила рішення про побудову перших терміналів.

“Результатом цієї важкої праці - моєї та інших людей - стало те, що ми нині на етапі, коли, можливо, цього року ми ухвалимо рішення про побудову двох терміналів”, - пояснив він.

Шольц висловив припущення, що у 2022-му році у Німеччині вже буде два чи три термінали LNG.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-