Одного з творців

Одного з творців "Новічка" звинувачують у педофілії

Укрінформ
У російській Анапі почалася кампанія з переслідування одного з творців отруйної речовини "Новічок" Володимира Углєва - його обвинувачують у педофілії.

Про це повідомило Радіо Свобода.

Сам Углєв розповів, що спочатку він побачив листівки "Обережно, педофіл!" з власною фотографією на дверях своєї лабораторії в Анапі, а також на стіні будинку, де працює. Незабаром після цього Углєву зателефонував слідчий з прокуратури Краснодарського краю, а до нього додому приїхали поліцейські.

«Це були хлопці з відділу по боротьбі зі злочинами проти статевої недоторканності неповнолітніх у МВС Анапи. Вони оглянули квартиру, сфотографували, перевірили мій комп'ютер, планшет ... Сьогодні я їздив у МВС, у мене взяли відбитки пальців і зняли відбитки пальців з цієї листівки, щоб "перевірити, чи не сам я себе піарю", - пояснює Углєв.

Читайте також: Bellingcat назвала справжнє ім’я третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів

За словами вченого, слідчий заявив йому, що «нібито до них надійшло усне звернення від громадян».

Углєв, який не раз коментував у ЗМІ отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у британському Солсбері, згоден з тим, що напад було скоєно за допомогою "Новічка".

Раніше він повідомив журналістам про дивну ДТП, в яку він потрапив наприкінці квітня 2018 року. Тоді його наздогнав і збив на тротуарі автомобіль жителя Анапи.

Як відомо, нині в Росії йде переслідування за обвинуваченням у пефофіліі керівника карельського відділення «Меморіал» Юрія Дмитрієва, який відкрив урочище Сандармох, в якому були розстріляні тисячі жертв сталінського терору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-