Британські слідчі прибули в Болгарію щодо справи Скрипалів

Британські слідчі прибули в Болгарію щодо справи Скрипалів

Укрінформ
Група британських слідчих знаходиться в Болгарії, щоб з'ясувати, чи має підозру на отруєння місцевого торговця зброєю в 2015 році зв'язок з отруєнням Сергія Скрипаля та його доньки в минулому році в Солсбері.

Про це повідомляє The Guardian.

"Сюди приїхала британська команда. Вони спільно проводять розслідування з болгарськими правоохоронними органами", - заявив прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов.

Еміліан Гебрев, власник болгарської компанії, яка виробляє й експортує зброю, впав у кому в квітні 2015 року разом зі своїм сином і одним з директорів своєї фірми. Всі троє пережили можливе отруєння, але справу так і не було розкрито. У жовтні минулого року Гебрев звернувся до болгарської прокуратури з результатами лабораторних досліджень, проведених у 2015 році, які, на його думку, вказували, що він міг бути отруєний нервовим агентом, схожим на "Новічок", яким був отруєний Скрипаль і його донька 5 березня 2018 року.

Читайте також: Bellingcat назвала справжнє ім’я третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів

13 лютого Комісія з контролю за діяльністю спецслужб парламенту Болгарії провела закриті слухання, на яких обговорювалося питання про можливу причетність агента ГРУ Росії Сергія Федотова (третього підозрюваного в замаху на Скрипалів) до отруєння Гебрева і його сина Христо. Федотов знаходився в Болгарії наприкінці квітня 2015 року, коли Гебрев був госпіталізований з симптомами отруєння "Новічком". Після госпіталізації Гебрева Федотов негайно залишив територію Болгарії, повернувшись до Москви.

Лондон і Софія тісно співпрацюють над цією справою протягом кількох місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-