У Польщі прощаються з екс-прем’єром Яном Ольшевським

У Польщі прощаються з екс-прем’єром Яном Ольшевським

Укрінформ
У Польщі від опівночі п’ятниці до 20:00 суботи вечора триватиме національна жалоба на час офіційної дводенної церемонії поховання 88-річного екс-прем’єр-міністра країни Яна Ольшевського.

У п’ятницю зранку труну з тілом Ольшевського виставлено у холі Ради міністрів Польщі, де з колишнім політиком можна буде попрощатися до вечора. Увечері її буде перевезено до одного з варшавських костелів у центрі міста. Офіційна церемонія прощання розпочнеться опівдні в суботу, а поховають колишнього главу польського уряду на військовому кладовищі Повонзкі.

Ян Ольшевський помер 7 лютого 2019 році у Варшаві на 88-му році життя

Ольшевський був учасником Варшавського повстання 1944 року, активним діячем антикомуністичної опозиції. В часи демократичної Польщі займав посаду прем’єр-міністра упродовж 1991-1992 років, був депутатом Сейму кількох каденції, радником президента Лєха Качинського.

Читайте також: На конференції у Варшаві прийняли план дій для досягнення миру на Близькому Сході

Ольшевський був справжнім другом України. Він виступив на підтримку України після агресії Росії, наголошуючи на тому, що Варшава повинна підтримувати Київ, адже поразка України означала б катастрофу для Польщі. Він також активно критикував “українську” поправку в законі про ІНП Польщі.

Фото: www.dziennik.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-