Кремль закликав готуватися до гіршого через нові санкції США

Кремль закликав готуватися до гіршого через нові санкції США

Укрінформ
На думку прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, зараз немає надії на якесь поліпшення відносин Москви і Вашингтона і тому потрібно «готуватися до гіршого».

Про це повідомляють «Ведомости».

«Завжди потрібно сподіватися на краще, але готуватися до гіршого», - сказав Пєсков, коментуючи появу в США законопроекту про нові санкції проти Росії.

Він також стверджує, що в основі нового законопроекту, який запропонували американські конгресмени, лежать «емоції і шалена русофобія».

Читайте також: Путін наказав охороняти Януковича

Як повідомлялося, увечері 13 лютого група американських сенаторів від Республіканської та Демократичної партій представила законопроект про нові санкції щодо Росії. Він покликаний посилити економічний, політичний і дипломатичний тиск на РФ «у відповідь на її втручання в демократичні процеси за кордоном, згубний вплив в Сирії та агресію проти України, включаючи інцидент в Керченській протоці», йдеться в прес-релізі сенатського комітету із зовнішньої політики.

Законопроект передбачає введення обмежень для інвесторів на угоди щодо російського державного боргу, санкцій проти російських енергетичних компаній і банків. Сенатори також пропонують ввести санкції проти російських проектів з видобутку скрапленого природного газу за межами Росії та осіб, пов'язаних з російським президентом Володимиром Путіним.

Через загрозу нових санкцій проти Росії різко подешевшав рубль.

Крім того, увечері 12 лютого газета Financial Times з посиланням на джерела повідомила, що нові західні санкції щодо Росії можуть бути введені протягом найближчих двох місяців. Йшлося тільки про санкції через агресивні дії РФ біля Керченської протоки. За інформацією видання, США і Євросоюз близькі до того, щоб домовитися про нові обмежувальні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-