У Нігерії перед виборами згоріли тисячі зчитувачів біометричних паспортів

У Нігерії перед виборами згоріли тисячі зчитувачів біометричних паспортів

Укрінформ
У Нігерії сталася вже третя за два тижні пожежа в офісах Незалежної національної виборчої комісії - згоріли тисячі портативних пристроїв, необхідних для перевірки особистості виборців.

Про це повідомляє AFP.

"Тисячі портативних пристроїв, необхідних для перевірки особистості на виборах в Нігерії в ці вихідні, були знищені в результаті пожежі в офісі виборчої комісії на південному сході країни", - йдеться в повідомленні.

Незалежна національна виборча комісія (INEC) заявила у вівторок ввечері, що пожежа - третя в їхніх офісах за останні 12 днів - спалахнула в штаті Анамбра. Вона не спричинила загибель або травмування людей, проте 4965 пристроїв для зчитування даних біометричних посвідчень особи були знищені. Ці пристрої використовуються для перевірки особистих даних виборців і повинні були бути задіяні на президентських і парламентських виборах в цю суботу.

Читайте також: У Нігерії через тисняву після виступу президента загинули 14 осіб

У INEC назвали втрату стількох пристроїв «невдачею», але запасних зчитувачів з інших складів повинно вистачити.

«З огляду на зроблені кроки, комісія як і раніше впевнена, що вибори в штаті пройдуть за графіком», - зазначив Фест Окойє, керівник комітету INEC з інформації і просвіти виборців.

У суботу, 16 лютого, в Нігерії пройдуть загальні вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-