Суд у США визнав, що Манафорт навмисно брехав слідству

Суд у США визнав, що Манафорт навмисно брехав слідству

Укрінформ
Федеральний суд в США дійшов висновку, що екс-глава президентської кампанії Пол Манафорт навмисно брехав офісу спецпрокурора США по суттєвих питаннях.

Про це повідомив у середу американський центральний телеканал CNN за результатами судового засідання в Вашингтоні.

"Пол Манафорт навмисно брехав офісу спеціального прокурора Роберта Мюллера, порушивши угоду про визнання провини", - заявила федеральний суддя в середу.

Читайте також: В.о. генпрокурора США обіцяє не заважати "російському" розслідуванню Мюллера

Відповідно до висновків суду, колишній помічник президента Трампа "зробив кілька брехливих заяв ФБР, офісу сецпрокурора та великому журі присяжних по суттєвих питаннях розслідування". При цьому, як уточнюється, йдеться також про контакти Манафорта з російськими представниками.

Як повідомляв Укрінформ, минулого серпня Пол Манафорт був засуджений за фінансові злочини, після чого уклав угоду про визнання провини за двома обвинуваченнями – у змові, а також тиску на свідків.

Крім того, як зауважила федеральний суддя, Манафорт навмисно збрехав про його взаємодію з колишнім співробітником російської розвідки Костянтином Килимником впродовж президентської кампанії в США, а також пізніше.

Читайте також: Манафорту в березні оголосять вирок у "російській справі"

Манафорт все ще зобов'язаний виконувати угоду про визнання провини, уточнює телеканал. Натомість рішення суду в середу звільняє офіс спецпрокурора Мюллера від його договірних зобов'язань, зокрема, щодо скорочення терміну колишньому керівнику президентської кампанії Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-