Ділова активність у Бельгії завмерла через загальний страйк

Ділова активність у Бельгії завмерла через загальний страйк

Укрінформ
Громадське і ділове життя у Бельгії суттєво загальмувалося у зв’язку із загальним страйком, який місцеві профспілки проводять з вимогою підвищення заробітних плат та соціальних виплат.

У столиці країни, Брюсселі, повністю зупинено рух громадського транспорту зачинено також більшість громадських установ та торговельних центрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Страйк розпочався о 22.00 12 лютого і триватиме добу - до 22.00 13 лютого.

У цей час повністю закрито для польотів повітряний простір країни, адже бельгійська диспетчерська служба Skeyes не змогла гарантувати присутність на робочих місцях ключового персоналу і не може, таким чином, забезпечувати безпеку авіаційного сполучення.

Читайте також: Повітряний рух над Бельгією закрили на добу через страйк

Це може вплинути на зустріч міністрів оборони країн НАТО, яка проходитиме у брюссельській штаб-квартирі Альянсу 13-14 лютого. Офіційні особи НАТО повідомляють, що всі заходи в межах цієї зустрічі мають відбутися за планом, і бельгійський страйк не вплине на прибуття міністрів. Частково такий оптимізм пов’язаний з тим, що міжнародне швидкісне залізничне сполучення практично не постраждало внаслідок страйку, тож делегації можуть дістатися Брюсселя із аеропортів сусідніх країн, наприклад, з Парижа чи Амстердама.

За повідомленнями, які вийшли у ранкових виданнях бельгійських газет та інформаційних агенцій, наразі загальнонаціональна акція протесту проходить спокійно, без суттєвих порушень. На дорогах прогнозують тисняву у зв’язку з тим, що люди будуть більш активно використовувати для подорожей приватні автомобілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-