Італія вимагає у Франції видати бойовика 70-х років

Італія вимагає у Франції видати бойовика 70-х років

Укрінформ
Італія офіційно попросила Францію видати колишнього бойовика, який діяв упродовж так званих "свинцевих років" в Італії.

Про це інформує Reuters.

“Італія формально звернулася до Франції з проханням видати колишнього лівого бойовика, який, як вважають, діяв під час так званих "свинцевих років"", - заявили у міністерстві юстиції Франції.

Віце-прем'єр-міністр Італії Маттео Сальвіні минулого місяця закликав французького президента Еммануеля Макрона видати лівих бойовиків, які десятиліттями ховаються у Франції, щоб уникнути покарання в Італії.

"Сьогодні перемовини між міністерствами юстиції Франції та Італії ведуться стосовно понад 15 справ", - заявив представник міністерства юстиції Франції, підтвердивши, що Італія направила офіційний запит про екстрадицію одного бойовика минулого тижня.

Читайте також: Екс-радник Макрона працював на російських олігархів - ЗМІ

Представник французького міністерства заявив, що очікує другого подібного запиту у найближчі дні та що в середу відбудеться зустріч для обговорення вимог Італії.

Нагадаємо: сотні людей були вбиті унаслідок вибухів, вбивств та вуличних боїв між конкурентними ультраправими та ультралівими угрупованнями бойовиків під час так званих "свинцевих років" в Італії – періоду соціальних та політичних заворушень, що тривав з кінця 1960-х до початку 1980-х років.

Читайте також: Рим закликав НАТО переглянути підрахунок оборонного бюджету країн-членів

Колишній президент Франції Франсуа Міттеран розробив так звану "доктрину Міттерана" у середині 1980-х років - політику, що захищала італійських бойовиків від екстрадиції. Міттеран вважав, що італійська система правосуддя була не об'єктивна до них. Від доктрини відмовились на початку 2000-х років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-