Прем'єр Північної Македонії закликає не вірити в казки про розпад ЄС

Прем'єр Північної Македонії закликає не вірити в казки про розпад ЄС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Республіки Північна Македонія Зоран Заєв закликав громадян не вірити в казки про розпад Європейського Союзу, оскільки Європа потрібна світу в якості лідера глобальної солідарності.

Про це він заявив на урочистій церемонії підняття прапора НАТО перед будівлею уряду в Скоп'є, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не віримо в казки про розпад Європейського Союзу. Навпаки, ми переконані в тому, що Європа потрібна світу, тому що вона є сьогодні лідером глобальної солідарності. Ми докладемо всіх зусиль для того, щоб Європа залишалася сильною. У нас немає іншої альтернативи, крім як європейське майбутнє держави », - заявив Заєв.

Він особливо підкреслив, що його країна «належить до європейської сім'ї народів як з географічної та історичної, так і з політичної і культурної точок зору». За словами македонського прем'єра, це доведе як членство в НАТО, так і майбутнє членство в Євросоюзі.

«Членство в Євросоюзі - не наша кінцева мета. Наше завдання полягає в європеїзації нашої країни, що є тривалим процесом, а майбутні покоління стануть справжніми європейцями без комплексу неповноцінності», - зазначив глава уряду.

Читайте також: У Македонії офіційно розпочалося перейменування країни

Як повідомлялося, у вівторок, 12 лютого, перед будівлею уряду Республіки Північна Македонія пройшла церемонія підняття прапора НАТО. Протокол про приєднання Македонії до НАТО був підписаний 6 лютого в Брюсселі. Документ повинен пройти ратифікацію в парламентах усіх 29 країн-членів Північноатлантичного альянсу. Парламент Греції більшістю голосів вже ратифікував Протокол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-