НАТО вважає небезпечними спроби Росії глушити сигнал GPS

НАТО вважає небезпечними спроби Росії глушити сигнал GPS

Укрінформ
Випадки, коли Росія намагалася подавити сигнали GPS, зокрема, у Норвегії під час проведення навчань «Trident Juncture 2018» є проявом небезпечної та безвідповідальної поведінки, яка несе безпосередні загрози для самої Росії.

Про це у вівторок під час прес-конференції напередодні зустрічі міністрів оборони країн Альянсу, яка має відбутися 13-14 лютого у Брюсселі, заявив Генеральний Секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми порушували перед Росією питання щодо таких впливів кілька разів. Ця проблема знайшла прояв у також у Балтійських країнах, і є предметом загального занепокоєння. Якщо враховувати, що сигнали GPS є важливими для цивільної авіації, для рятувально-пошукових операцій, для надзвичайних служб, - глушіння сигналів GPS, як ми це бачили у Норвегії, а також у Фінляндії, є дуже серйозним (інцидентом — ред.). Це є небезпечною та безвідповідальною поведінкою… Це ще й та проблема, яка підриває практичну співпрацю з Росією, в тому числі у питаннях проведення пошуково-рятувальних операцій», - зазначив керівник Альянсу.

Читайте також: Столтенберг сказав, яким може бути новий ракетний договір

Він зауважив, що така поведінка Росії несе небезпеку для Норвегії, для всіх союзників по Альянсу, а також для самої Росії.

Як повідомляв Укрінформ, навчання Trident Juncture 2018 відбулися у Норвегії у жовтні-листопаді минулого року. Ці маневри стали найбільшими в історії НАТО з часів завершення «холодної війни». У навчаннях взяли участь 50 тисяч військовослужбовців, до їх проведення було залучено 10 000 автомобілів та броньованих машин, 250 літаків та 65 кораблів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-