Не допустити підриву демократії ззовні: Помпео пояснив, навіщо їде до Словаччини

Не допустити підриву демократії ззовні: Помпео пояснив, навіщо їде до Словаччини

Укрінформ
США підтримують демократичні процеси в Словаччині, започатковані після повалення комуністичного режиму в 1989 році, та готові докладати більших зусиль, аби протистояти підриву демократії та свободи у цій країні.

Так пояснив мету свого візиту до Братислави після зустрічі зі словацьким прем'єром Петером Пеллегріні державний секретар США Майкл Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Бути залученим до боротьби, щоб боротися з тими, хто хоче підірвати демократію та свободу в Словаччині - це головна причина, чому я тут сьогодні", - наводить Держдепартамент США слова глави відомства.

Помпео підкреслив, що його візит відбувається в період, коли держсекретарі США не відвідували Словацьку Республіку впродовж двох десятків років, що не є позитивним фактом само по собі.

"Сполучені Штати продовжать підтримувати Словаччину в її тривалих і багатих традиціях", започаткованих "Оксамитовою революцією" в 1989 році, коли був повалений комуністичний режим, зауважив Помпео. "Свобода й демократія, які розвиваються тут, важливі й корисні для Словаччини, і, ми добре розуміємо, що вони корисні для регіону і світу", - підкреслив держсекретар США.

Читайте також: Помпео застерігає Європу від "загарбницьких інвестицій" КНР і Росії

Він також зауважив, що Сполучені Штати й Словаччина ведуть "давню співпрацю" в оборонній сфері. "Сполучені Штати завжди будуть з вами. Це важливі зобов'язання", - заявив глава Держдепартаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-