Британія та Болгарія розслідують причетність ГРУ до отруєння болгарського бізнесмена

Британія та Болгарія розслідують причетність ГРУ до отруєння болгарського бізнесмена

Укрінформ
Лондон і Софія спільно розслідують зв’язок між отруєнням агентами ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері зі схожим отруєнням болгарського бізнесмена Еміліана Ґебрева в 2015 році.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на заяву, зроблену в понеділок послом Об’єдананого Королівства в Болгарії Еммою Гопкінс після зустрічі з болгарськими високопосадовцями.

«Посол Великої Британії у Болгарії Емма Гопкінс зустрілася в Софії з болгарськими прем’єр-міністром Бойком Борисовим, генеральним прокурором Сотиром Цацаровим, міністром внутрішніх справ Младеном Мариновим і очільником контррозвідувального управління Димитром Димитровим. Причиною стали висновки розслідування проекту Bellingcat, згідно з якими один із причетних до отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки в британському Солсбері міг також брати участь в отруєнні болгарського бізнесмена Еміліана Ґебрева у квітні 2015 року», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Болгарія знайшла зв’язок між отруєнням Скрипалів і торговця зброєю у Софії

Коментуючи зустріч із болгарськими високопосадовцями, Гопкінс заявила, що Лондон і Софія «тісно співпрацюють» над цією справою протягом кількох місяців.

Як відомо, болгарською стороною під час розслідування справи Ґебрева були знайдені сліди токсичного інсектициду хлорпірифосу в каві і продуктах харчування в його будинку, але не було виявлено жодних речовин, заборонених Конвенцією про хімічну зброю.

Читайте також: Парламент Болгарії проведе закриті слухання про отруєння “Новічком” у Софії

7 лютого проект журналістських розслідувань Beliingcat висунув версію про ймовірну причетність третього підозрюваного, відомого як «Сергій Федотов» у справі Скрипалів, до отруєння болгарського бізнесмена Еміліана Ґебрева 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-