ЄС запустив процес, що може

ЄС запустив процес, що може "заморозити" угоду про ЗВТ з Камбоджею

Укрінформ
Європейський Союз у понеділок розпочав півторарічний процес, який може привести до зупинки угоди про вільну торгівлю з Камбоджею через порушення прав людини та демократії в цій азіатській країні.

Про це повідомляє Reuters.

«Європейська комісія, яка координує торгівельну політику для всіх 28 країн-членів ЄС, заявила, що запускає процес, який триватиме до серпня 2020 року й може привести до замороження угоди про вільну торгівлю з Камбоджею. Причиною є стурбованість Брюсселя через порушення прав людини й стан демократії у цій державі», - йдеться у повідомленні.

ЄС ще торік у липні попередив владу Камбоджі, що країна може втратити свій привілейований статус у сфері торгівлі через те, що за підсумками останніх виборів при владі лишився незмінний з 1985 року прем’єр Хун Сен, який роздав усі депутатські мандати членам своєї партії.

Читайте також: У Камбоджі помилували засудженого за шпигунство режисера

Як відомо, Камбоджа отримує значну вигоду від режиму торгівлі з ЄС під назвою «Усе, крім зброї» (EBA), який дозволяє цій дуже бідній країні продавати країнам ЄС будь-які товари, окрім зброї, без жодних мит.

ЄС є головним торгівельним партнером для Камбоджі: на Євросоюз у 2018 році припало 45% загального камбоджійського експорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-