США можуть вивести війська із Сирії у найближчі тижні

США можуть вивести війська із Сирії у найближчі тижні

Укрінформ
США розпочнуть виведення понад двох тисяч своїх військовослужбовців із Сирії найближчим часом.

Це підтвердив у неділю, 10 лютого, голова Центрального командування Збройних сил США генерал Джозеф Вотел, передає DW.

Із 9 лютого курдські воєнізовані формування за підтримки очолюваної США міжнародної антитерористичної коаліції ведуть наступ на останній бастіон "Ісламської держави" у провінції Дейр-ез-Зор.

"Ми не хочемо тримати на місцях людей, які нам не потрібні і не задіяні в активній місії", - підкреслив Вотел.

За його словами, "виводити солдатів - простіше, ніж обладнання", причому на даний момент за підтримки додатково перекинутих в регіон сил вирішується саме останнє завдання.

Читайте також: Курдські загони почали наступ на останню цитадель "ІДІЛ" у Сирії

Нагадаємо, у грудні 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив про виведення американських військовослужбовців із Сирії. Він пояснив це рішення тим, що перемога над терористами вже здобута. Незабаром після заяви Трампа міністр оборони США Джеймс Меттіс і спецпредставник Сполучених Штатів по боротьбі з ІДІЛ Бретт Макгерк пішли у відставку.

У січні нинішнього року держсекретар США Майкл Помпео і представник коаліції заявили, що американські військовослужбовці почали залишати Сирію. Вашингтон не розкрив деталі плану виведення військ, пославшись на міркування безпеки.

Водночас Сенат США ухвалив законопроект, що зобов'язує підтвердити перемогу над ІДІЛ у Сирії, перш ніж остаточно вивести війська з цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-