Меркель - про гібридну війну: Німеччині потрібна сильна розвідслужба

Меркель - про гібридну війну: Німеччині потрібна сильна розвідслужба

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає вкрай важливою роль розвідслужб у справі протистояння та боротьби з новими загрозами, такими як кібератаки і дезінформація.

Про це вона заявила, виступаючи у п'ятницю на відкритті нової штаб-квартири Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам потрібна сильна розвідслужба, яка зможе своєчасно проаналізувати й попередити про кіберзагрози, що йдуть з-за кордону ... Ми повинні також навчитися справлятися з так званими фейковими новинами, які є частиною гібридної війни", - сказала Меркель.

Вона звернула увагу на те, наскільки успішно Інтернет використовується для швидкого поширення інформації і як багато там інформації маніпулятивного характеру, тільки наполовину правдивої або яка навмисно використовується в якості державного пропагандистського заходу.

Швидка оцінка таких явищ є основою для відповідей на важливі питання, це особливе завдання лежить в основі роботи BND. Успішне його виконання, за словами Меркель, важливо як для майбутньої безпеки та соціальної згуртованості у Німеччині, так і в світлі майбутніх виборів в Європарламент.

Сильна BND потрібна і для того, щоб аналізувати кіберзагрози з-за кордону і вчасно попереджати про них. Багато країн, серед яких є і не дуже дружні, "дуже активно беруть участь у гібридній війні; війна, яка також ведеться через всесвітню мережу", - нагадала глава німецького уряду.

Читайте також: Меркель підтвердила компроміс щодо Газової директиви ЄС

BND повністю переїхала в січні цього року в нову штаб-квартиру, яку будували неподалік від урядового кварталу цілих 10 років, з Пуллаха, що в Баварії. Величезний комплекс будівель розташовується поруч з місцем, де за часів поділу Німеччини проходила сумнозвісна Берлінська стіна. Меркель назвала символічним те, що спецслужба ФРН розташовується в місці, яке було символом поділу Заходу і Сходу за часів Холодної війни і яке упало 30 років тому. Втім, визнала вона, конфлікти і в сьогоднішньому світі постійно загрожують ескалацією.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-