У бюджеті РФ вже заклали $28 мільйонів на ізоляцію та блокування Інтернету - ЗМІ

У бюджеті РФ вже заклали $28 мільйонів на ізоляцію та блокування Інтернету - ЗМІ

Укрінформ
Кошти на ізоляцію російського сегменту Інтернету у 1,842 млрд рублів вже закладені в федеральному бюджеті РФ на 2019-2021 роки.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на інформоване джерело.

Згідно з його інформацією в бюджеті РФ на створення і функціонування Центру моніторингу та управління мережею зв'язку загального користування, а також створення, експлуатацію та розвиток інформаційної системи моніторингу та управління мережею зв'язку загального користування заплановано виділити 597 млн ​​рублів у 2019 році. У наступні два роки видатки бюджету оцінюються в 699 млн і 546 млн рублів відповідно, говориться в документі. Разом виходить сума - 1,842 млрд рублів ($28 млн).

Читайте також: Роскомнагляд відновив блокування проксі для Telegram

Разом з тим, на розробку програмно-апаратних засобів для моніторингу та управління мережею зв'язку загального користування, згідно з проектом паспорта нацпрограми "Цифрова економіка", схвалення урядом, Роскомнадзор відводиться рік, починаючи з жовтня 2019 по жовтень 2020 року.

Раніше ініціатор законопроекту про автономний інтернет сенатор Андрій Клішас стверджував, що бюджетних коштів на реалізацію проекту не буде потрібно. У відгуку уряду РФ говорилося, що це неможливо.

Читайте також: П’ять правил безпеки в Інтернеті від Google

7 лютого профільний комітет Держдуми з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку розгляне законопроект Клішаса і вирішить, чи рекомендувати його до прийняття в першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-