Трамп не підпише торговельної угоди з Китаєм до завершення перемир'я

Трамп не підпише торговельної угоди з Китаєм до завершення перемир'я

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп заявив, що не планує проведення саміту з президентом Китаю до встановленого сторонами дедлайну, щоб підписати мирову угоду, яка попередить новий сплеск торговельного протистояння між двома державами.

Про це президент США заявив у четвер, повідомило американське видання The Hill.

"Президент Трамп заявив у четвер, що не планує зустрічі з китайським президентом Сі Цзіньпіном до 1 березня, коли завершиться встановлений обома країнами термін досягнення торговельної угоди", - зазначає видання.

Читайте також: Трамп обурений намірами демократів розслідувати його фінансове життя

Як підкреслюється в публікації, президент Трамп у четвер відповів "ні" на запитання репортера в Білому домі щодо можливої зустрічі до цієї дати. При цьому Трамп не підтвердив, що його саміт з китайським лідером може відбутися взагалі наступного місяця.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року США і Китай досягли перемир'я в торговельному протистоянні, коли країни піднімали митні тарифи одна проти одної. Зокрема, США підвищили мито на китайські товари від 10% до 25%, китайська сторона запровадила подібні заходи у відповідь.

Читайте також: Звернення Трампа до Конгресу: Що читається між рядків

Після досягнення мирних домовленостей Трамп заявив, що йому потрібно зустрітися до 1 березня особисто з президентом Сі, щоб завершити мирову угоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-