Міжнародна контактна група визначила, як допомагатиме Венесуелі

Міжнародна контактна група визначила, як допомагатиме Венесуелі

Укрінформ
Міжнародна контактна група (МКГ) з врегулювання у Венесуелі, перше засідання якої відбулося у четвер в столиці Уругваю, визначила два головних пріоритети на найближчу перспективу.

Про це йдеться у спільній заяві, яку було ухвалено за підсумками зустрічі, відповідний текст оприлюднено на сайті Служби зовнішніх дій ЄС.

Перший пріоритет стосується організації президентських виборів за міжнародними стандартами, другий – термінової доставки гуманітарної допомоги, яку потребують мільйони громадян Венесуели.

"На першій зустрічі група оцінила ситуацію в країні та обговорила, яким чином члени Групи сприятимуть пошуку мирного шляху до проведення нових президентських виборів з усіма необхідними для цього умовами й гарантіями у відповідності до Конституції... Міжнародна контактна група також визнала гуманітарну кризу, яка поглиблюється з кожним днем, уражаючи мільйони венесуельців. Контактна група висловила готовність мобілізувати додаткову допомогу там, де це необхідно, та організувати її постачання за допомогою спеціального представника UNHCR та міжнародної організації з міграції", - йдеться у документі.

Читайте також: Могеріні назвала єдиний можливий вихід для Венесуели

Для досягнення визначених пріоритетів МКГ встановить необхідні контакти з дієвими акторами у Венесуелі, а також з регіональними та міжнародними партнерами з метою:

  • Надати необхідні гарантії для легітимного виборчого процесу, в межах можливо коротшого часу;
  • Розпочати негайну доставку допомоги у відповідності з міжнародними гуманітарними принципами.

Як йдеться у спільній заяві, для виконання цього двоєдиного завдання МКГ надішле в країну технічну місію. На початку березня МКГ проведе ще одну зустріч міністерського рівня, під час якої оцінить досягнутий прогрес.

Читайте також: Венесуелі потрібен власний суверенітет, а не сподівання від РФ чи Куби - Держдеп

Як вже повідомляв Укрінформ, 7 лютого в Уругваї відбулося перше засідання Міжнародної контактної групи з врегулювання у Венесуелі за участю представників Уругваю, Німеччини, Болівії, Коста Ріки, Франції, Еквадору, Іспанії, Італії, Мексики, Нідерландів, Португалії, Великобританії та Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-