ФРН і Вишеградська четвірка погодилися підтримувати НАТО та ЄС

ФРН і Вишеградська четвірка погодилися підтримувати НАТО та ЄС

Заява
Укрінформ
ФРН і країни Вишеградської групи - Словаччина, Польща, Угорщина та Чехія - погодилися підтримувати НАТО і ЄС на благо народів своїх країн і європейської безпеки.

Про це йдеться в спільній заяві глав урядів ФРН і V4 за підсумками їх зустрічі в Братиславі в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо намір і далі поглиблювати наші відносини на благо наших громадян, наших країн і всього Європейського Союзу. Єдність - це ключ. Ми готові внести свій вклад в створення більш сильної, безпечної, більш взаємозалежної і процвітаючої Європи, і ми будемо продовжувати підтримувати трансатлантичний альянс на основі спільних демократичних цінностей і спільних інтересів", - йдеться в заяві.

Вона була прийнята в Братиславі, де відбулася зустріч, присвячена 30-річчю падіння Берлінської стіни.

Читайте також: У Братиславі проходить зустріч Меркель і лідерів Вишеградської четвірки

Глави урядів 5 країн визнали, що 30 років тому глибокі політичні та соціальні рухи за свободу і демократію поклали край тоталітарним режимам в Центральній Європі, проклавши шлях до возз'єднання Німеччини і всієї Європи. На згадку про події 1989 року вони визнали ключову роль тодішньої Чехословаччини, Угорщини, Польщі та Німеччини. "Антитоталітарні рухи в цих країнах внесли значний вклад у прискорення розпаду тоталітарних режимів і падіння "залізної завіси", - йдеться в заяві.

"Шлях вперед - це відкритий і чесний діалог, заснований на взаємній довірі і повазі між усіма державами-членами", - резюмували канцлер ФРН Ангела Меркель і 4 прем'єр-міністри - Петер Пеллегріні, Матеуш Моравецькій, Віктор Орбан і Андрій Бабіш.

Попередня зустріч у форматі "4 + 1" була у 2016 році.

Фото: Steffen Seibert, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-