Армія Венесуели заблокувала гуманітарну допомогу з Колумбії

Армія Венесуели заблокувала гуманітарну допомогу з Колумбії

Укрінформ
Військові Венесуели заблокували міст на кордоні з Колумбією напередодні постачання гуманітарної допомоги до країни.

Про це повідомляє AFP.

“Військові Венесуели заблокували міст на кордоні з Колумбією напередодні довгоочікуваного постачання гуманітарної допомоги до країни у той час, як лідер опозиції Хуан Гуайдо активізував свою боротьбу за владу з президентом Ніколасом Мадуро”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє AFP, військові підвезли автоцистерни та великі вантажні контейнери для блокування мосту Тьєндітас, який є сполученням між колумбійським містом Кукута і венесуельською Уреньєю.

На думку Мадуро, гуманітарний конвой стане провідником вторгнення в Венесуелу під керівництвом Сполучених Штатів.

Читайте також: США проти Мадуро: наскільки реальною є війна у Венесуелі

Раніше міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що її країна виступає проти іноземного військового вторгнення до Венесуели.

Як повідомлялося, група країн Європейського Союзу визнала венесуельського опозиційного лідера Хуана Гуайдо тимчасовим президентом країни, посиливши вимоги до чинного президента Ніколаса Мадуро піти у відставку.

23 січня у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Мадуро. Голова Національної асамблеї Венесуели Гуайдо на тлі конституційної та економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни і склав присягу. Гуайдо заявив, що Мадуро, який в травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатен виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

26 січня тижня Євросоюз закликав Венесуелу до термінового проведення вільних, прозорих та легітимних президентських виборів відповідно до міжнародних демократичних стандартів та конституційного порядку у Венесуелі. Зазначалося, що у разі відсутності оголошення про організацію нових виборів із необхідними гарантіями ЄС здійснить подальші дії, включаючи визнання керівництва країни відповідно до статті 233 Конституції Венесуели.

Фото: Еl Nacional

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-