У Лондоні вандали пошкодили надгробок на могилі Карла Маркса

У Лондоні вандали пошкодили надгробок на могилі Карла Маркса

Укрінформ
Невідомі вандали пошкодили надгробну плиту на могилі німецького філософа Карла Маркса на Гайґейтському цвинтарі у Лондоні.

Про це повідомляє The Guardian.

"Могила Карла Маркса на Гайґейтському цвинтарі була сплюндрована внаслідок цілеспрямованого нападу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вандал молотком пошкодив мармурову плиту на могилі. При цьому інші поховання на території кладовища зловмисники не чіпали.

Читайте також: Китайці створять аніме-серіал про Карла Маркса

Пошкодження плити таке значне, що навіть після реставрації, імовірно, надгробку не вдасться повернути початковий вигляд.

Могила Карла Маркса розташована у східній частині Гайґейтського цвинтаря. У ній покояться Карл Маркс і його дружина Женні, а також інші члени їх сім'ї. Щороку її відвідують десятки тисяч людей.

Спочатку це поховання розташовувалося в іншій частині кладовища, однак в одну з ночей 1954 року останки були самовільно перепоховані групою комуністів.

Надгробок на могилі презентовано у 1956 році на церемонії, проведеній генеральним секретарем Компартії Великої Британії, яка і профінансувала спорудження меморіалу. Він складається з великого бронзового погруддя Маркса, встановленого на мармуровому п'єдесталі, на якому викарбовано цитати з його творів. Зокрема, на фронтальній стороні нанесені слова, якими закінчується маніфест Комуністичної партії: «Пролетарі всіх країн, єднайтеся!».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-