"Лімська група" підтримала Гуайдо як тимчасового президента Венесуели

Укрінформ
Міжнародній спільноті варто посилити підтримку жителів Венесуели у їх боротьбі проти диктатури.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд по завершенні зустрічі так званої “Лімської групи” в Оттаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми усі зобов’язані підтримувати венесуельців у їх боротьбі за звільнення від диктатури Мадуро. Нікого не можна позбавляти демократії та прав людини. Настав час посилити нашу рішучість та твердо встати за народом Венесуели”, - сказала Фріланд.

У її відомстві додали, що під час зустрічі міністри закордонних справ 12 країн Північної та Південної Америки “підтвердили повну підтримку Хуана Гуайдо як тимчасового президента Венесуели та закликали до негайного проведення вільних та чесних виборів”. “Глави МЗС також засудили серйозні та неодноразові порушення прав людини, вчинені диктатурою Мадуро”, - розповіли у зовнішньополітичному відомстві Канади.

Читайте також: Україна визнала Гуайдо керівником єдиного легітимного органу влади Венесуели

Члени “Лімської групи” також “знову наголосили на глибокому занепокоєнні стосовно серйозної кризи, перед якою постали венесуельці та сусідні країни”. “Міжнародна спільнота підтримує народ Венесуели у його прагненні до демократії та прав людини”, - підсумували у Фріланд.

Водночас, як повідомили у Держдепартаменті США, Майкл Помпео також взяв участь у засіданні Групи в режимі відеоконференції. Він закликав глав зовнішньополітичних відомств групи й надалі зберігати міжнародну увагу до гуманітарних потреб у Венесуелі. "Учасники також обговорили необхідність посилення співпраці з представниками тимчасового уряду",- зауважили в Державному департаменті США.

Нагадаємо: до “Лімської групи" входять Аргентина, Бразилія, Канада, Чилі, Колумбія, Коста Рика, Гватемала, Гондурас, Мексика, Панама, Парагвай, Перу, Гаяна та Сент-Люсія. Однак, представники Мексики та Гаяни були відсутніми на зустрічі у Оттаві через розходження у поглядах із іншими членами.

Фото: ЕРЕ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-