Британія визнала Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели

Британія визнала Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели

Укрінформ
Уряд Великої Британії визнав Хуано Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели після відмови глави держави Ніколаса Мадуро провести нові президентські вибори в країні.

Про це повідомив міністр МЗС Великої Британії Джеремі Гант у Twitter.

“Ніколас Мадуро не оголосив проведення президентських виборів до дедлайну у вісім днів, які ми йому надали. Тому Велика Британія разом з європейськими партнерами визнає Хуано Гуайдо виконувачем обов'язків президента (Венесуели - ред.) до проведення демократичних виборів“, - написав він.

Гант також висловив сподівання, що таке рішення Лондона наблизить вирішення кризи у Венесуелі.

Як повідомлялося, 23 січня у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Мадуро. Голова Національної асамблеї Венесуели Хуано Гуайдо на тлі конституційної та економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни і прийняв присягу. Гуайдо заявив, що Мадуро, який в травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатен виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Читайте також: Трамп не виключає введення військ у Венесуелу

26 січня Євросоюз закликав Венесуелу до термінового проведення вільних, прозорих та легітимних президентських виборів відповідно до міжнародних демократичних стандартів та конституційного порядку у Венесуелі. Зазначалося, що у разі відсутності оголошення про організацію нових виборів із необхідними гарантіями ЄС здійснить подальші дії, включаючи визнання керівництва країни відповідно до статті 233 Конституції Венесуели.

3 лютого сплив термін ультиматуму, який висунули 7 європейських країн (Німеччина, Франція, Іспанія, Португалія, Велика Британія, Нідерланди та Бельгія) Мадуро з вимогою оголосити нові президентські вибори.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-