Екс-прем’єр Македонії заявляє, що втік в Угорщину через загрозу вбивства

Екс-прем’єр Македонії заявляє, що втік в Угорщину через загрозу вбивства

Укрінформ
Колишній прем’єр-міністр Македонії Нікола Груєвський заявляє, що втік до Угорщини, щоб уникнути дворічного ув’язнення на батьківщині, оскільки отримав інформацію про підготовку замаху на нього.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Я спочатку мав намір піти до в’язниці, попри божевільні безпідставні звинувачення. Але … я отримав інформацію, що хтось планує моє знищення в тюрмі. Тоді я змінив свою думку", – сказав екс-прем’єр.

За словами Груєвського, інформацію він отримав від "добре поінформованих людей всередині в’язниці".

"Я не можу публічно оголосити, хто стоїть за цим сценарієм, бо я цього поки що не можу довести. Після цього я вирішив залишити Македонію", – сказав він.

Раніше Груєвський вже заявляв, що отримував погрози вбивства в Македонії. Ці заяви зі скептицизмом сприймали в уряді прем’єр-міністра Зорана Заєва. Влада Македонії також заперечувала політичний характер переслідування Груєвського.

Читайте також: Орбан пояснив, чому Угорщина надала притулок екс-прем'єру Македонії

Як повідомлялося, 2 листопада апеляційний суд Македонії підтвердив вирок суду в Скоп'є, що обрав дворічний термін ув'язнення для колишнього глави уряду Ніколи Груєвського за незаконне придбання за державний кошт розкішного автомобіля для власних потреб.

13 листопада поліція Македонії видала ордер на арешт Груєвського, оскільки судовим виконавцям не вдалося встановити його місце перебування, щоб передати судове рішення. Згодом з'ясувалося, що розшукуваний екс-урядовець попросив притулку в Угорщині.

20 листопада Міграційна служба Угорщини надала притулок Груєвському.

23 листопада прокурори Македонії висунули йому ще два обвинувачення: щодо незаконного фінансування його партії VMRO-DPMNE та незаконного будівництва її штаб-квартири.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-